Kan ha varit första måltiden i lägenheten i Blackan. Är osäker.
Första fikan på balkongen i Blackeberg med Helen. Hemmagjort hela köret, brownie, vaniljglass och kaffe.
Fick med mig några underbara vänner till restaurangen som låg närmst min lägenhet när jag bodde på Gärdet. Hade inte ätit där på hela tiden jag bodde där, vilket visade sig vara synd för maten var jättegod. Sen gick vi till innergården och satte oss i de skrangliga utemöblerna. Där bjöd jag på en hemmagjord glasstårta från Lomelinos glassbok. Gjorde den med vaniljextrakt vilket smakade lite skumt, men i övrigt var den god. Här föddes idén till den här sidan, tack vare David.
När man är riktigt ledsen men hittar en anledning att fira ändå. Till exempel att man är med sin bästa vän.
Ost och finncrisp. Alkoholfritt bubbel med fryspizza, pimpad med extra ost och ruccula. Intages på bästa platsen, fönsterkarmen.
Helgfrukost med Helen och Johanna.
Tomatpajen på Tomatens Hus i Vallåkra är lika god varje gång. Här delade jag en måltid med en vän jag inte sett på länge.
Ironiskt nog detta jag åt för att fira tillsammans med mina föräldrar att det varit release för den första kokboken jag har fotograferat (en LCHF-kokbok, köp den här).
Mat två tjejer äter när de firar midsommar ensamma ute i en stuga de har hyrt i skogen.
Första glassen jag åt på Gelato Scarfó i Ålsten med Helen. Nedan, en liten flickas cykelkorg full av nyinhandlade bakingredienser utanför affären i Ålsten.
Lunch man äter i en vacker miljö som man inte kan uppskatta, för att man bara vill gråta, för att man snart ska köra den hyrda lastbilen med sitt flyttlass från sin ex-pojkväns lägenhet.
Drack vin med två vänner på besök i Helsingborg i somras. Staden var invaderad av kryp och vi gick en bit av Landborgspromenaden i skymningen.
Lax man äter när ens bästa vän kommer hem från sin volontärresa och man inte setts på jättelänge och bara vill att måltiden ska ta slut så att man kan springa iväg och prata om allt som har hänt.
Tömma-kylen-och-frysen-måltid innan flytten. Ett recept jag snappade upp från Food52 som jag inte minns riktigt vad det hette, men det är ricotta blandat med något inlindat i aubergine.
Det var en liten musikfestival i Tanto så jag tog med mig lite ananas (inklusive tandpetare att äta den med så att man inte blir kladdig) och hallon och bjöd mina vänner på. Sen gick vi iväg för att äta tillsammans och jag tog en räksallad som jag inte fick någon citron till. Vi satt ute först och sen började det regna så vi gick in.
Gud vad jag älskar att ha balkong! Ser fram emot fler kvällar på den nästa sommar.
Inflyttningsfestbål i Blackan á la Helen.
Hamburgaren som jag laddade med mina kompisar en sommarkväll i Köpenhamn innan vi skulle se John Mayer på Tivoli. Fick ändå ett blodsockerfall som hette duga i publikhavet och fick fylla på med energi i form av en banan och en dricka jag fick av en snäll ordningsvakt - bild saknas.
När man firar första dagen på semestern gör man det bra med att unna sig från första stund. Jag gick och köpte ostfrallor, Bregott med havssalt och ost, krasse hade jag redan hemma. Fyra mackor var på tok för mycket, har inte ätit frallor på länge och mindes mig tillbaka till tonåren då fyra halvor gick ner lätt som en plätt. Hur som helst så var det väldigt gott.
Nu börjar den, matdagboken. Den ska vara oglamorös och innehålla allt från trista frukostar till restaurangbesök. Jag påstår inte att all mat som dyker upp här kommer att vara god, den är vad den är. Sånt man äter bara. Här är alaska pollok, färskpotatis och gräddfil med gräslök i. Sådan mat det kan bli när man jobbar som assistent åt en matfotograf och får med sig fisk, citron och gräslök hem.